Linkovi

Pero Bukejlović - Reforma policije do kraja novembra


Premijer Republike Srpske, Pero Bukejlović izrazio je danas očekivanja da će se do kraja novembra pronaći rješenje u vezi sa reformom policije i Javnog RTV sistema u BiH. Istovremeno, u Banjaluci je danas obilježena trogodišnica uspješne privatizacije Celeksa koji je nadmašio prijeratnu proizvodnju papirne konfekcije.

Vlada Republike Srpske radi na deblokiranju procesa reforme policije a ovaj proces bi se trebao okončati do kraja novembra, baš kao i reforma Javnog RTV sistema. Izjavio je ovo danas u Banjaluci premijer Republike Srpske, Pero Bukejlović naglašavajući da očekuje da ovaj entitet neće biti proglašen faktorom opstrukcije.

Bukejlović, koji je danas položio kamen temeljac za izgradnju Doma za invalidna lica u Banjaluci, je izrazio očekivanja da će u vezi sa reformom policije omekšati i dosadašnja isključivost druge strane.

U Banajaluci je danas boravio i holandski ambasador u BiH, Robert Bošer koji je o reformama odvojeno razgovarao sa predsjednikom Narodne Skupštine, Dušanom Stojičićem i predsjednikom SNSD-a, Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka Milorad Dodik je poručio da se kriza u Savjetu ministara BiH može riješiti samo putem izbora dolaskom nove strukture ljudi na vlast. Dodik je poručio da Republika Srpska može graditi svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu dok je izjavu ministra inostranih poslova Srbije i Crne Gore, Vuka Draškovića o tome da bi nezavisnost Kosova automatski značila nezavisnost Republike Srpske, okvalifikovao kao prejaku ocijenivši da takvi stavovi ne doprinose stabilnosti regiona.

Inače,u Banjaluci je danas obilježena trogodišnjica uspješne privatizacije nekadašnjeg giganta u proizvodnji papirne konfekcije Celeksa. Tom prilikom, predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić je istakao da je slovački kupac Celeksa u potpunosti ispunio sve obaveze peuzete kupoprodajnim ugovorom te da je najavio dodatnu investiciju od 12 miliona maraka.

U maju ove godine,Celeks je proizveo 3.100 tona papira što je rekordna mjesečna proizvodnja u istoriji Fabrike, koja je trenutno, među prvih pet izvoznika iz BiH a poslije slovenačke Palome je najzastupljeniji proizvođač papirne konfekcije u zemljama nastalim iz nekadašnje Jugoslavije.

XS
SM
MD
LG