Linkovi

Nova hapšenja osumnjičenih za masakr Bošnjaka u Srebrenici


Vlasti u Republici Srpskoj su pritvorile najmanje 11 osoba, medju kojima su i neki policajci, osumnjičeni za umješanost u masakr Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.

Zvaničnici policije kažu da je operacija sprovedena u posljednja dva dana u okolini Bratunca, Šekovića i Zvornika po nalogu Suda BiH.

Kako iz Banja Luke javlja, dopisnik Glasa Amerike, Dragan Stegić pod sumnjom da su izvršili ratne zločine, ili da se mogu dovesti u vezu sa vojnim ili policijskim operacijama u Srebrenici tokom ljeta 1995. godine, pripadnici policije RS danas su uhapsili još tri osobe na području zvorničke regije.

Predhodno su u rejonu Skelana privedena četiri lica, aktivni policajac Aleksandar Radovanović, bivši policajci Slobodan Jakovljević i Milenko Trifunović, te Pero Mitrović.

Predstavnici MUP-a RS ne žele da potvrde, ali ni da demantuju ove navode koje prenose domaći mediji, dok Tužilaštvo BiH, po čijem se nalogu provodi ova akcija, ne saopštava nikakve informacije.

Nezvanično se saznaje da je u posljednjih 48 sati u istočnom dijelu RS uhapšeno ukupno 15 lica koja se nalaze na spisku kojeg je ranije sačinila Radna grupa za Srebrenicu medju osobama zaposlenim u policiji, ili državnim i entitetskim institucijama.

XS
SM
MD
LG