Linkovi

Policija RS privela više lica u vezi sa ratnim zločinima u Srebrenici


Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u posljednja 24 sata više lica koja se dovode u vezu sa ratnim zločinima u Srebrenici. Detalji o ovoj akciji biće saopšteni naknadno.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su, prema nalogu Tužilaštva B i H, nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa zločinima u Srebrenici. Ovdašnji mediji saopštavaju da je priveden Jovan Nikolić iz Bratunca, radi davanja izjave o dogadjanjima u Srebrenici 11.jula 1995.godine kome je, prema tvrdnjama njegove porodice, određen policijski pritvor od 24 sata.

Mediji prenose da su privedeni i policijski inspektori iz Zvornika Branko Džinić i Mišo Stupar, koji je pri kraju rata bio komandir šekovićke policijske jedinice.

Portparol direktora policije Republike Srpske, Radovan Pejić nije danas želio da potvrdi ali ni da demantuje ove medijske navode.

« Policija Republike Srpske, u skladu sa zakonom, programskim i prioritetnim zadacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu nadležnog Tužilaštva, provodi naložene mjere i aktivnosti.»

Ovim povodom iz Kancelarije registra Odjeljenja za ratni zločin i organizovani kriminal Suda BiH je najavljeno naknadno saopštenje za javnost.

Recimo i to da je Vlada Republike Srpske danas, nakon razmatranja izvještaja MUP-a o organizaciji komemorativnog skupa u Potočarima koji će se održati narednog mjeseca, konstatovala da je preduzeto više aktivnosti za bezbjedno održavanje ovog skupa. Ujedno je najavljeno uspostavljanje kontakata sa organizatorima ove manifestacije te bezbjednosnim institucijama Federacije i Bosne i Hercegovine. Kako je saopšteno,Vlada Republike Srpske još uvijek nije odredila delegaciju koja će prisustvovati komemoraciji u Srebrenici.

XS
SM
MD
LG