Linkovi

Otpuštani regruti iz Manjače


Ministar odbrane Republike Srpske, Milovan Stanković je danas saopštio da je u potpunosti otpuštena martovska generacija mladih vojnika Vojske Republike Srpske iz nastavnog centra na Manjači.

Istovremeno, smijenjeni načelnik entitetskog Generalštaba, Novak Đukić je danas predao dužnost svom zamjeniku.

Martovska generacija vojnih obveznika na obaveznoj obuci iz 11.nastavnog centra Vojske Republike Srpske na Manjači kod Banjaluke je danas u potpuosti raspuštena i mladi vojnici su poslani kućama.

Potvrđeno je ovo iz kabineta ministra odbrane Republike Srpske, Milovana Stankovića nakon sastanka sa komandantom EUFOR-a, generalom Dejvidom Likijem. Ujedno, general Liki je poručio da ubuduće standardi za obuku i način izvođenja obuke regruta gdje se ta obuka tiče lojalnosti i odanosti državi Bosni i Hercegovini moraju biti jasnije definisani i bolje shvaćeni među starješinama. Tek nakon toga će biti stvorene pretpostavke za odlazak nove generacije regruta na Manjaču, naglasio je Liki. On je potvrdio da je prošle sedmice smijenjeni načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, Novak Đukić danas i zvanično predao dužnost svom zamjeniku, pukovniku Draganu Vukoviću.

«General Đukić je uklonjen sa položaja načelnika Vojske Republike Srpske i on je sada praktično na odmoru dok Predsjedništvo B i H ne implementira odluku o njegovom otpuštanju iz Vojske », poručio je general Dejvid Liki.

Recimo i to da su predstavnici mladih socijaldemokrata danas pozvali ministra odbrane Republike Srpske, Milovana Stankovića da podnese ostavku pošto je, kako su istakli, 553 regruta provelo gotovo tri mjeseca na Manjači bez ikakvih rezultata zbog čega je potrošen i nepoznat iznos sredstava iz entietskog budžeta za njihovu obuku.

XS
SM
MD
LG