Linkovi

Carla del Ponte u Sarajevu


Gospodja Del Ponte ostaje pri stavu da ce otkriti imena odgovornih za nehapsenje najtraznijih haških optuženika ,među njima i duznosnika NATO-a!


Karla del Ponte izjavila je danas u Sarajevu da se nakon užasnih video snimaka ubojstva Bošnjaka iz Srebrenice ne može više čekati da Radovan Karadźić i Ratko Mladić budu dovedeni u Hag.
"To je jedini dostojan način da se oda poštovanje žrtvama i sa dignitetom organizuje komemoracija povodom deset godina od genocida" - rekla je Del Ponte .
Ona je istakla da, ako se to ne desi, neće moći da prisustvuje komemoraciji u Srebrenici.
Del Ponteova je rekla da ima još snimaka zločina iz Srebrenice, ali da taj materijal može postati javan tek nakon što bude pokazan na suđenjima.
Gospodja Del Ponte ostaje pri stavu da ce otkriti imena odgovornih za nehapsenje najtraznijih haških optuženika ,među njima I duznosnika NATO-a!
Ona je precizirala da je sa visokim predstavnikom Pedijem Ešdaunom razgovarala o haškim bjeguncima Karadźiću i Mladiću, a sastala se i sa ministrom unutrašnjih poslova RS Darkom Matijaševićem i predstavnicama organizacije "Majke Srebrenice".

XS
SM
MD
LG