Linkovi

Anti-američki prosvjedi u nekoliko islamskih zemalja


Izvještava se o novim anti-američkim prosvjedima u nekoliko islamskih zemalja radi navoda o skrnavljenju Kurana u američkom zatvoru Guantanamo na Kubi. Prosvjeda je bilo danas u Egiptu, Libanu, Pakistanu, Bangladeshu, Maleziji, i Indoneziji, kao i u Indijskom Kashmiru.

U nekim gradovima spomenutih zemalja su prosvjedi bili prilično nasilni, s paljenjem američkih zastava, da je morala biti rasporedjena policija. Medjutim, nema izvještaja o ranjenima ili poginulima.

Jučer je Pentagon saopćio kako nisu pronadjeni pouzdani dokazi koji bi potvrdili tvrdnje zatvorenika da je Kuran ikada bačen u toalet. Medjutim, general Jay Hood, zapovjednik u Guantanamu, kaže da su se čuvari i istražitelji u pet slučajeva pogrešno odnosili prema Kuranu zatočenih muslimana. On je jučer novinarima u Pentagonu rekao da je zatvorenik koji je FBI agentu 2001. rekao da je čuvar zatvora bacio Kuran u klozetsku šolju, sada istražiteljima rekao da nikada nije bio svjedok takvog čina, nego je samo čuo čuvare kako o tome govore.

XS
SM
MD
LG