Linkovi

Predsjednik Bush i Mahmud Abbas razgovarali u Bijeloj Kući


Predsjednik Bush je danas u Bijeloj kući pružio uvjeravanja palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu da Amerika stoji čvrsto iza mirovnog plana za srednji istok, Mapa Puta ka miru, i ujedno pozvao strane u području da poduzmu konkretne korake prema provedbi tog plaba.

Gospodin Bush i palestinski predsjednik su govorili s novinarima nakon susreta u Bijeloj Kući. Američki predsjednik je pohvalio svog palestinskog kolegu jer se bori protiv terorizma, i dodao kako će ga Sjedinjene Države podržavati u njegovom nastojanju da okonča korupciju na palestinskim teritorijama, i da reformira palestinske snage sigurnosti.

Predsjednik Bush je rekao da izraelski plan o povlačenju s Pojasa Gaze predstavlja stvarnu priliku za mir, i ujedno obećao 50 milijuna dolara kako bi se pomoglo Palestinskoj samoupravi da obnovi domove u Gazi, kao i infrastrukturu. Predsjednik Bush je takodjer kazao kako Izrael mora zaustaviti širenje naselja u područjima koja su zauzeta tijekom rata 1967.

U svojom obraćanju je palestinski predsjendik Abbas izrazio duboku zabrinutost u vezi sa aktivnostima oko širenja židovskih naselja, i pozvao ovom prilikom Izrael da oslobodi palestinske zatvorenike.

XS
SM
MD
LG