Linkovi

George W. Bush: Američke snage u Afganistanu će ostati pod američkom kontrolom


Predjsendik Bush je izjavio da će američke snage u Afganistanu ostati pod američkom kontrolom, usprkos indikacijama afganistanskog predsejdnika Hamida Karzaia da bi on želio veće ovlasti nad njima. Nakon današnjeg susreta u Bijeloj kući, dvojica lidera su održali press konferenciju.

Američki predjsednik je rekao da će američka vojska surađivati i konsultirati se s afganistanskom vladom u svojim naporima da se iskorjene ostaci al-Qaide. Predsjednik Karzai je rekao da je afganistanski narod tužan zbog nedavnih izvješća o zlostavljanju afganistanskih zatvorenika od strane američkih vojnika, ali da se to ne odražava na američki narod.

Predsjednici Bush i Karzai su potpisali sporazum kojim se poziva na povećanu američko-afganistansku suradnju po političkim, ekonomskim i sigurnosnim pitanjima, i oba lidera su govorili o strateškom partnerstvu. Gospodin Karzai je obećao da će iskorjeniti afganistansku proizvodnju maka u narednih šest godina. Do njegove izjave dolazi nakon američkih kritika upućenih njegovom programu borbe protiv opijuma.

XS
SM
MD
LG