Linkovi

Srbija i Crna Gora učinila mnogo, ali ne dovoljno za EU


Srbija i Crna Gora je učinila mnogo, ali, bez Ratka Mladića u Haškom pritvoru, nedovoljno da bi se pridružila Partnerstvu za mir- najkraći je rezime današnjih susreta koje je u sjedištu NATO imao ministar odbrane državne zajednice, Prvoslav Davinić, sa ambasadorima Stalnog vijeća i generalnim sekretarom Alijanse, Jaap de Hoop Schefferom.

Ministar odbrane državne zajednice ipak kaže da je danas stavio akcenat na ono što je posljednjih mjeseci i sedmica učinjeno u saradnji sa Sudom, te naglasio uverenje da saradnja neće stati - po njemu, bilo bi to neuputno sada, kada je SCG dobila pozitivnu Studiju izvodljivosti i postignuto povjerenje Haga, na osnovu čega je odredjeni broj lica pušten na slobodu do početka sudjenja.

Ministar Davinić je potvrdio da su u toku užurbane aktivnosti - potraga za odbjeglim generalom Ratkom Mladićem ili traženje dokaza da se on ne nalazi na teritoriji SCG.

Upitan da li vlasti raspolažu nekonm novim dokazima u tom smislu- dokumentima ili uputama o njegom mjestu skrivanja, ministar odbrane je odgovorio odrečno, ogradjujući se da, ako takvi dokumenti i postoje, neće biti prezentovani javnosti, već će biti iskorišteni za istragu.

XS
SM
MD
LG