Linkovi

Na večeri za novinare dominirala Prva dama


Prva dama Laura Bush je u subotu navečer totalno iznenadila naciju. Prva dama, poznata po nenametljivosti i tihoj eleganciji držanja i govora - je za mnoge priredila šok na gala večeri koju Bijela Kuća svake godine priredjuje za novinare:

Kada je predsjednik Bush izašao na podij da pozdravi okupljene predstavnike medija, i krenuo da razbije početnu ukočenost s jednom starom šalom, Laura Bush ga je prekinula:

Ma nemoj opet taj prastari vic....

Potom je prva dama Sjedinjenih država i sama ustala, prišla mikorfonu i kazala kako nema više namjeru samo sjediti po strani i smješkati se: George uvijek govori kako jedva čeka da prisustvuje ovakvim svečanim večerama i prijemima. Ma jest vraga. On je obično u ovo doba u krevetu...

Gospodja Bush je nastavila izazivati smijeh komentarima za koje mediji u ova dva zadnja dana tvrde da su bili seksualne prirode, i da joj zapravo nisu pristajali, iako se publika grohotom smijala. Tako je, aludirajući na popularnu tv seriju Očajničke domaćice, u jednom trenutku kazala kako te iste domaćice ne znaju šta je pravi noćni očaj, jer nemaju Georga Busha za muža.

Laura Bush se posebno šalila na račun ne baš velike sposobnosti predsjednika da se bavi rančom u Texasu: Ponosna sam na Georga. Puno je toga naučio od one prve godine kada je probao da pomuze konja. Da stvar bude gora, bio je mužjak u pitanju.

”Naravno on često provodi vrijeme čisteći grmlje, sjekući korov, obarajući višak drveća....kako to naše cure zovu: masakr pilom u Texasu...Georgov odgovor na svaki problem na našem ranču je da to skine pilom... Zato i mislim da se tako dobro slaže s Dickom Cheneyem i Donaldom Rumsfeldom...

Od vremena predsjednika Calvina Coolidgea, dvadesetih godina prošlog stoljeća, Bijela Kuća jednom godišnje priredjuje prijem za novinare koji prate događaje u Bijeloj kući. Večera je naime ustanovljena 1914. da služi kao most izmedju institucije američkog predsjendika i novinara.

XS
SM
MD
LG