Linkovi

Beverly Hills - nagrade za filmsku muziku


Beverly Hills je u srijedu veče odjekivao filmskom muzikom. Hotel Hilton je bio domaćin godišnjem odavanju priznanja Američkog udruženja kompozitora, autora i izdavača.

Među onima kojima je odato priznanje su John Debney, veteran kompozitor filmske muzike koji se prošlog proljeća proslavio i s filmom Mel Gibsona Passion of the Christ. On je dobio nagradu Henry Mancini za svoj rad na više od 50 filmova, uključujući i najnovije hitove SIn City i The Pacifier.

Počast je odata i Mark Snow-u, koji je primio nagradu za više od 20 godina rada, prvenstveno na televiziji, na serijama kao što su Hart to hart, Millenium i X-files. On je tom prilikom potvrdio da je drugi film X-files u produkciji.

Sinoć u Los Angelesu je također odata počast legandarnom kompozitoru Haroldu Arlenu koji bi ove godine napunio 100 godina. Među njegovim hitovima su The man that got away, Come rain or come shine i Over the rainbow iz filma Čarobnjak iz Oza.

Istraživanje javnog mijenja koje je provelo Udruženje američke industrije za snimanje je pokazalo da je Over the rainbow najpopularnija pjesma 20-og vijeka. Arlenov sin Sam je primio nagradu i zajedno sa svojom suprugom Joan je izveo klasik svog oca Stormy weather.

XS
SM
MD
LG