Linkovi

Banja Luka - Reakcije na emisiju o Radovanu Karadžiću


Uloga Radovana Radovana Karadžića u dešavanjima protelih petnaestak godina bila je tema prve emisije ”Ispod tepiha“ koja je juče emitovana na programu radio televizije Republike Srpske. Emisiju je obilježila i telefonska anketa u kojoj se velika većina gledalaca izjasnila protiv predaje Radovana Karadžića Haškom tribunalu.

81 odsto, od 492 gledaoca, koliko ih se juče tokom emitovanja emisije »Ispod tepiha« Radio televizije RepubikeSrpske, javilo da odgovori na anketno pitanje: »Mislite li da se Radovan Karadžić mora što prije pojaviti u Hagu«, smatra da se Karadžić ne bi trebao pojaviti pred Haškim tribunalom.

Svega 19 odsto gledalaca se izjasnilo za opciju da se Radovan Karadžić što prije nađe u Hagu.

Inače, na sadržaj ove emisije reagovala je i Ljiljana Zelen-Karadžić, supruga Radovana Karadžića koja je danas u otvorenom pismu zatražila od direktora Radio televizije Republike Srpske da u prvoj narednoj emisiji objavi tačnu i autorizovanu biografiju Radovana Karadžića. Po njenom mišljenju u emisiji je objavljeno niz neistina o njenom suprugu a voditelj je pokušao da ocjenjuje psihološki profil Radovana Karadžića za šta, kako je istakla, nije kvalifikovan.

Gospođa Zelen Karadžić se pozvala i na 81 odsto gledalaca, koji su učestvovali u telefonskoj anketi, a koji su protiv odlaska Radovana Karadžića u Hag, naglasivši da posebno oni imaju pravo na objektivno i tačno informisanje.

Inače,u pomenutoj emisiji kao gost je učestvovao i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik koji je saopštio da je Radovan Karadžić 1997.godine došao u Banjaluku i iz trezora uzeo 28 miliona njemačkih maraka te da je iste godine upao u platni promet Jugoslavije i uzeo više od 200 miliona maraka od čega se za 113 miliona do danas ništa ne zna.


XS
SM
MD
LG