Linkovi

Stranci se prave strancima, a Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH pokazuju da praktično ne upravljaju zemljom


Predsjednik SDP-a BiH, Zlatko Lagumdžija smatra da je, kako kaže, skandalozni dogadjaj na Manjači i u Bileći prilikom zakletve vojnika bio režiran i dobro uvježban. Kao jedan od dokaza, gospodin Lagumdžija navodi činjenicu da je glasnogovornik Ministarstva odbrane RS, na odredjeni način to najavio, rekavši da će to biti prvi put kada se vojska zaklinje pod zastavom BiH.

Z. LAGUMDŽIJA: Jasno je da postoje odgovorni ljudi, prije svega u Ministarstvu odbrane RS. Ministar odbrane bi u svakoj normalnoj zemlji, u sličnom slučaju, ”odletio“ sa ovog posla. Ono što me čudi, da Visoki predstavnik, kao i drugi odgovorni medjunarodni činioci nisu ministra odbrane RS odmah sklonili sa mjesta na kojem on ne treba sjedi.

Ovo je još jedan dokaz da su entitetske vojske nešto što nas nigdje ne vodi, da je neophodno imati vojsku BiH, koja će imati jednu komandu, jedan budžet, a ne samo jednog ministra. A, taj jedan ministar, ako već nije uspio da smjeni svog stranačkog kolegu iz RS, koji je entitetski ministar, trebao je sam da kaže - Hvala vam lijepo, ovo više nije posao za mene.

Institucije BiH su zakazale, i ljudi koji predstavljaju institucije BiH su u potpunosti zakazali.

XS
SM
MD
LG