Linkovi

Nema osnove za smjenu ministra odbrane, kaže predsjednik RS, Dragan Čavić


Predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić izjavio je danas da nema osnova za smjenu ministra odbrane ovog entiteta Milovana Stankovića zbog subotnjeg incidenta prilikom polaganja zakletve mladih vojnika na Manjači i u Bileći.

Neprihvatljive su insinuacije da su na subotnje događaje, prilikom polaganja zakletve mladih vojnka na Manjači, uticale institucije Republike Srpske ali je očigledno da je posredstvom roditelja i prijatelja, koji su pratili ovaj događaj, bilo uticaja na vojnike. Izjavio je ovo danas u Banjaluci predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić naglašavajući da ne misli da su starješine i oficiri uticali na kršenje zakona. On je poručio da nema osnova za smjenu ministra odbrane Republike Srpske, Milovana Stankovića zbog ovog incidenta istakavši da je polaganje zakletve u Bileći proteklo bez problema dok je na Manjači od 553 vojna obveznika, zakletvu, sa punim imenom i prezimenom, potpisalo 452 mlada vojnika.

Čavić je naglasio da je petnaest dana ranije u Mostaru pri polaganju zakletve vojnika hrvatske nacionalnosti publika, takođe ,zviždala ali da to niko nije primjetio, zaključivši da ima osjećaj da je pažnja stalno usmjerena na institucije Republike Srpske u kontekstu pravljenja nestabilnosti.

Inače, iz Generalštaba Vojske Republike Srpske je danas saopšteno da će izvještaj o subotnjem incidentu biti završen u toku dana dok je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Savo Cvjetinović poručio da bi, eventualno, ponavljanje zakletve martovske klase vojnih obveznika izazvalo još veće negodovanje vojnika.

XS
SM
MD
LG