Linkovi

Na granici BiH i SCG, zapljenjeno 27 kilograma heroina


27 kilograma i 123 grama heroina otkriveno je u automobilu golf tokom jučerašnje kontrole na graničnom prelazu Pavlovića most između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore.

Saopštio je ovo danas u Bijeljini načelnik kancelarije Državne granične službe za sektor Sjeveroistok, Dragan Kulić. On je potvrdio da je do sada najveća količina droge zaplijenjena u ovom dijelu BiH bila upakovana u 52 paketića skrivena ispod poklopca automobila i u sjedištima.

Vozilom je upravljalo lice sa inicijalima P.M.rođeno 1963. godine u Novom Pazaru, sa prebivalištem u Sarajevu dok je njegov suvozač bio, takođe, državljanin BiH sa inicijalima B.B.,rođen 1980. godine u Zenici gdje je i nastanjen.

Obje osobe su uhapšene a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH. Dragan Kulić nije mogao da procijeni vrijednost zaplijenjenog heroina naglasivši da ona zavisi od njegove čistoće i tržišta kome je namijenjena. Za sada nema informacija gdje je trebalo biti krajnje odredište zaplijenjene pošiljke droge.

Inače ova akcija je sprovedena u saradnji sa EUROFOR-om čije snage ovih dana vrše pojačanu kontrolu u sjeveroistočnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

XS
SM
MD
LG