Linkovi

Ministri Republike Srpske noć proveli u zatvoru


Bivši ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zoran Đerić i Perica Bundalo te ministar poljoprivrede u prošlom sazivu entitetske Vlade, Rodoljub Trkulja, inače, visoki funkcioneri Partije demokratskog progresa, nakon noći provedene u pritvoru pušteni su danas na slobodu. Priveden je bio i zamjenik direktora preduzeća Srpske šume Stojko Blagojević.

Kako je nakon saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu saopštio advokat, Siniša Đorđević optuženi se terete da su tokom 2002.godine iskoristili svoje stranačke funkcije i položaje zatraživši od pojedinih šumskih gazdinstava novac za kampanju PDP-a. Đorđević je istakao da za takve tvrdnje ne postoje materijalni dokazi već samo iskazi svjedoka, naglasivši da Tužilaštvo nije zatražilo mjeru pritvora.

Reagovao je i lider PDP-a Mladen Ivanić naglasivši da niko u ime ove stranke nije mogao tražiti novac za kampanju, ujedno, podržavši rad istražnih organa. Međutim, on je istakao da postoje indicije da iza ovakvih optužbi stoje pojedine stranke i pojedinci koje su, kako je rekao, iskoristile nedavne ostavke funkcionera PDP-a na funkcije u Vladi Republike Srpske za kampanju protiv ove stranke.


XS
SM
MD
LG