Linkovi

Olli Rehan ponovio Vojislavu Koštunici da put u Evropu ide preko Haga


Činjenica da će u Hag otići generali Nebojša Pavković i Sreten Lukić je važna za konačnu ocjenu sadržanu u Studiji izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru, ali žele li Beograd i Podgorica da napreduju dalje u predpristupnom procesu prema Evropi, moraće sve optužene poslati u Hag, poruka je evropskog komesara za proširenje, Olli Rehna, kojom je iaspratio svoga gosta, premijera Srbije, Vojislava Koštunicu.

"Ovdje se podrazumjeva i Ratko Mladić koji je najozloglašeniji optuženi ratni zločinac", rekao je Rehn i dodao:""Veoma je važno da se ovo postigne prije nego što obilježimo desetu godišnjicu masakra u Srebrenici. Što prije to bolje, ali je naš cilj da se postigne potpuna saradnja sa Haškim sudom".

Srpski premijer je naglasio da su vlasti u Beogradu svjesne neophodnosti da se u potpunosti saradjuje sa Hagom: "Biće značajnog napretka koji će nas voditi ka potpunoj saradnji sa Haškim sudom", obećao je Koštunica, odbijajući da da više detalja o tome, jer, kako kaže, "više voli da govori kada se nešto dogodi, nego da govori unaprijed".

XS
SM
MD
LG