Linkovi

Premijera filma ”The Ring 2“


Australijska glumica Naomi Watts se vratila u svoj rodni grad na premijeru filma ”The Ring 2”, kao nastavak njenog horror filma ”The Ring” koji je snimila 2002. godine.

Naomi je filmu dala 8 od 10 mogućih poena za faktor strave i rekla:

”Da, nema sumnje da je film strašan, mislim da to je to prikazano na sve moguće načine, međutim sličnost između dva dijela je u tome da se ne nastoji samo izazvati zaprepaštenje, ne radi se samo o krvavim scenama, crijevima i utrobi, već o samoj psihi, dakle radi se i o dubljem unošenju uma, a ne šturo izazivanje reakcija.”

”The Ring 2” je snimljen 6 mjeseci nakon groznih događaja koji su prestrašili novinarku Rachel Keller, a koju u filmu glumi Naomi Watts, i njenog sina Aidana, kojeg glumi David Dorfman.

U nastavku filma, Rachel se sa porodicom seli iz Seattle-a u mali priobalni gradić Astoriju u državi Oregon, pokušavajući da otpočne novi život, daleko od navale smrtnih događaja koji su uslijedili nakon odgledanog video-snimka u prvom dijelu.

Međutim, kada se misteriozna traka pojavljuje na lokalnoj kriminalnoj sceni, Rachel se bori sa osvetoljubivim ubicom.

Naomi Watts kaže da je ponekad pomagalo da se drži napetost u filmu kako bi se održalo iščekivanje gledalaca, a u drugim situacijama je bilo i veselijih momenata.

”Na izvjestan način to je tako, isto kao što postoje drugi momenti kada situaciju nastojite učiniti svjetlijom kako bi ste prekinuli intenzitet, kada želite predah, znate da to nije previše ozbiljno, znate da snimamo film i da zapravo morate unijeti malo radosti, ali postoje i takvi momenti kada zaista morate održati pažnju i odagnati ovu misao i sačuvati je za sebe i kada želite uraditi bilo šta što možete i grubo zaustaviti sve oko sebe.”

Ova prekrasna australijska ljepotica u zelenom fraku dužine do koljena koja nosi veliko blještavo prstenje na rukama uopšte ne djeluje strašno.

Film ”The Ring II”, koji je režirao japanac Hideo Nakata, koji je režirao i orginalni film, kasnije adaptiran za Hollywood, je dobio odlične ocjene od Naomi:

”Da, bilo mi je zadovoljstvo raditi sa režiserom Hideom Nakatom, a, kao što znate, bilo je to kao ulazak u posao s povjerenjem u čovjeka koji je napravio prvi ”Ring”, a na njemu je odradio toliko dobar posao da su i svi njegovi kasniji filmovi postali velikim američkim filmovima, a ono što mi se jako dopada je to što on vjeruje u materijal koji koristi i što posvećuje vrijeme svemu, a ne samo velikim momentima koji se dopadaju i padaju u oči publici, on prodire u Vašu psihu. Samnom je bio veoma korektan i šarmantan, da, veoma je šarmantan.”

Naomi odnedavno radi u novom Zelandu na novoj verziji filma ”King Kong” Petera Jacksona, a razgovor o premijeri filma ”The Ring II” koji je u subotu prikazan u Sydneju je obavila iz studija. U filmu su glumili i Simon Baker i Sissy Spacek.

XS
SM
MD
LG