Linkovi

Bono i njegova supruga predstavili novu odjevnu liniju


Ovog vikenda, u poznatoj njujorškoj robnoj kući Saks Fifth Avenue, Bono iz grupe U2 i njegova supruga Ali Hewson u saradnji sa modnim dizajnerom Rogan Gregory su predstavili novu odjevnu liniju Edun koja nosi socijalnu konotaciju. Ova odjevna linija spaja estetsko i etičko. Ime Edun je nastalo od dvije riječi, eden i nude, koje na engleskom znače raj i nagost, a koje impliciraju na nevinost, senzualnost i povratak prirodi.

Edun treba odagnati svaku sličnost sa modnim linijama koje nose naziv po poznatim, kao što su Britney Spears, Beyonce ili Kylie Minogue. Ideja koja se krije iza ovog naziva je da se u isto vrijeme stvori marka i model za firme koje svojim proizvodima promoviraju odgovornost prema društvu.

Prilikom realizacije ove ideje za cilj su imali da izgrade firmu koja će proizvoditi lijepu odjeću koja se može nositi, a dok se u isto vrijeme otvaraju stabilna radna mjesta i razvijaju komercijalni odnosi sa zemljama u razvoju. Bono kaže da mu je želja da kod kupaca potakne razmišljanje ne samo o marki koju nose, već o tome zašto su je odabrali, ko je učestvovao u izradi onog što nose i kako njihova odjeća oslikava njih same.

XS
SM
MD
LG