Linkovi

Pauza do ponedjeljka na sudjenju Michael Jacksona


Danas je u sudnici u Santa Mariji, u Kaliforniji - pauza sve do ponedjeljka, nakon dva burna dana u procesu protiv pop zvijezde Michaela Jacksona. Prekjučer je po prvi puta kao svjedok pred sud izašao 15 godišnjak koji Jacksona tuži za seksulano iskorištavanja, za što novinari koji su u sudnici, prenose da je mega zvijezdu izuzetno potreslo; jučer se Jackson nije pojavio u sudnici na vrijeme. Što je sudiju navelo da zaprijeti oduzimanjem kaucije i klasinčnim hapšenje. Ako ne dodje do roka koji sam dao od sat vremena, kazao je sudija, gospodin Jackson će ostatku sudjenja prisustvovati iz zatvora, kazao je sudac.

Jackson se pojavio u velikoj pratnji jedva se držeći na nogama, i u donjem dijelu pidžame - slika koja je jutros osvanula na svim najvećim američkim novinama.

Sudija je, prema vlastitim riječima, oprostio Jacksonu za kašnjenje još ovaj puta, jer je došao u sudnicu direktno iz hitne pomoći, gdje je ujutro bio prevezen jer nije mogao ustati. I jučer je svjedočio bivši Michaelov štićenik, a novine jutros prenose da je svjedočenje bilo vrlo slikovito, i da je govorilo o konkretnim seksualnim nastojanjima Jacksona prema dječaku, koji je kod njega živio duže vrijeme prije dvije godine, kada mu je bio 13 godina, i kada mu je Jackson izmedjuostaloga plaćao liječenje raka na bubregu.

XS
SM
MD
LG