Linkovi

Rasim Delić dobrovoljno otputovao u Hag


Bivši komandant Armije Bosne i Hercegovine Rasim Delić, otputovao je jutros u 6,30 sati dobrovoljno u Hag, s Medunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pored članova porodice, generala Delića ispratilo je više stotina bivših boraca Armije BiH, te veći broj predstavnika političkog i javnog života BiH!

Organizator današnjeg ispraćaja generala Delića bilo je udruženje « Zelene beretke»

“Što se mene tiče, nisam trebao ni ići, ali eto...idem...”, kazao je Delić prilikom odlaska iz Sarajeva.

Kad je riječ o predstvnicima političkog i javnog života, Delića su ispratili predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajriz Bećirović, generali Vahid Karavelić, Sakib Mahmuljin, bivši ministar unutrašnjih poslova FBiH Mehmed Žilić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, predsjednik Federalne komisije za traženje nestalih Amor Mašović te građani.

Delićev odlazak medijski je bio izuzetno pokriven. Zajedno s njim, u Hag je otputovao ministar unutrašnjih poslova FBiH Mevludin Halilović.

Predsjednik Komisije za traženje nestalih, Amor Mašović kazao je novinarima da se osjeća kao da je ispratio petogodišnjeg sina ili sedmogodišnju kćerku.

“Osjećam se kao da ispraćam sve ljude koje sam znao, cijelu Bosnu i Hercegovinu”, ustvrdio je Amor Mašović.

XS
SM
MD
LG