Linkovi

Zlatni ritriver Henry Arthur Cole i njegova borba protiv raka


Američko udruženje za borbu protiv raka predvidja da je samo ove godine 4 milijuna Amerikanaca oboljeti od raka. Brojne studije pokazuju kako i koliko životinje mogu pomoći u liječenju od opake bolesti. Jedan pas - koji se uspješno bori protiv vlastite bolesti - ne samo da pruža duhovnu utjehu pacijentima, već i sam zna kako je biti bolestan od raka:

U jednom jedinom trenutku 7-godišnji zlatni ritriver Henry Arthur Cole promijeni raspoloženje bolesnici Dorothy Pella. Ona zna da Henry razumije kako joj je. Henryju je prije 6 mjeseci data dijagnoza - rak limfnih žlijezda. Prvi znak je bila oteklina na vratu, a prvi tretmani kemo-trapijom prouzročili su gubitak krzna. Njegova vlasnica Adrienne Cole je tada mislila da se njen pas više neće moći vratiti poslu obilaska pacijenata u bolnici Cedar Sinai u Los Angelesu... no, obilazak najteže oboljelih, odraslih i djece, pokazalo se sjajnom terapijom, ne samo za njih, već za smog Henryja. Pacijent od AIDS-a Richard Yanez je isuviše bolestan da sam ima ljubimca - i zato mu Henryjeve posjete toliko znače....

Za sada, najbolji trik koji Henry izvodi - jest kako dobro podnosi kemo-terapiju. Doktori medjutim kažu da rak limfnih žlijezda nije izlječiv kod pasa. No, Henry se ne da...i druge podučava istome. Henry je inače dio tima pasa koji su dio programa bolnice Cedar Sinai pružanja pomoći oboljelim od raka, AIDS-a, i dječijem odjeljenju.

XS
SM
MD
LG