Linkovi

Tinejdžer ubijen u pucnjavi u Oklahomi


Ilustracija
Ilustracija

Tinejdžer je preminuo, a dvije osobe su ranjene u pucnjavi na srednjoškolskoj utakmici u Oklahomi u petak uveče, zbog koje su igrači i zvaničnici izletjeli s terena, a gledaoci ostali na tribinama, saopštile su vlasti u subotu. Još dvije osobe su povrijeđene prilikom bijega sa lica mjesta.

Tinejdžer je preminuo, a dvije osobe su ranjene u pucnjavi na srednjoškolskoj utakmici u Oklahomi u petak uveče, zbog koje su igrači i zvaničnici izletjeli s terena, a uspaničeni gledaoci ostali na tribinama, saopštile su vlasti u subotu. Još dvije osobe su povrijeđene prilikom bijega sa lica mjesta.

Šesnaestogodišnji dječak preminuo je od rane zadobivene u pucnjavi tokom treće četvrtine utakmice u petak uveče između Choctaw High School i Del City High School u Choctawu, na istočnoj periferiji Oklahoma Cityja, navodi se u saopštenju šefice policije Choctawa Kelly Marshall.

Dječak nije bio učenik nijedne škole, kaže Marshall, koja nije objavila imena nijedne od žrtava.

Marshall je rekla da se traga za osobom od interesa.

"Vjeruje se da je počela svađa između najmanje dva muškarca koja je dovela do pucnjave", rekla je Marshall. "Na licu mjesta pronađena su dva pištolja i osam metaka."

On je rekao da je 42-godišnji muškarac hospitalizovan u stabilnom stanju sa prostrijelnom ranom na grudima, a "mlada žena" je zbrinuta i puštena zbog rane na butini.

Kako su se na stadionu čuli pucnji, igrači i službena lica su pobjegli s terena. Drugi ljudi su legli na teren i na tribine, objavio je Oklahoman.

Marshall je rekla da je sedam policajaca Choctawa bilo na utakmici u to vrijeme, uključujući pet koje je unajmio školski distrikt Choctaw kao obezbjeđenje i dvojicu koji su se slučajno zaustavili na utakmici.

Guverner Kevin Stitt rekao je u saopćenju u subotu da su on i njegova supruga Sarah "slomljenog srca zbog vijesti o besmislenom nasilju u srednjoj školi Choctaw".

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG