Linkovi

SAD odobravaju novi paket pomoći Ukrajini od 200 miliona dolara


Antony Blinken
Antony Blinken

Sjedinjene Države objavile su u ponedjeljak novi paket sigurnosne pomoći u vrijednosti od 200 miliona dolara za Ukrajinu.

Američki zvaničnici kažu da je to prva rata paketa pomoći od 6,2 milijarde dolara koji je prethodno odobren, a koji garantira brzu isporuku postojećih zaliha Pentagona Ukrajini.

Pomoć uključuje municiju za protivvazdušnu odbranu, topničku municiju, protivoklopne sposobnosti i dodatnu opremu za čišćenje mina, rekao je američki državni sekretar Antony Blinken.

„Rusija je započela ovaj rat i mogla bi ga završiti u bilo kojem trenutku povlačenjem svojih snaga iz Ukrajine i zaustavljanjem svojih brutalnih napada. Sve dok se to ne dogodi, Sjedinjene Države i naši saveznici i partneri bit će ujedinjeni uz Ukrajinu, koliko god bude potrebno”, rekao je Blinken.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG