Linkovi

Dok tužilaštvo istražuje ubistva u Gradačcu, VSTV formirao predmet o postupanju sutkinje


Policija na ulicama Gradačca nakon trostrukog ubistva, 11. avgust 2023.
Policija na ulicama Gradačca nakon trostrukog ubistva, 11. avgust 2023.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavlja istražne radnje tokom i nakon masovnog ubistva te pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu, izvijestilo je u ponedjeljak kantonalno Tužilaštvo.

U Gradačcu, na sjeveru BiH, 11. augusta je počinjeno trostruko ubistvo, a u napadu su ranjene i tri osobe.

Nermin Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu, koji je kasnije uklonjen, a u toku policijske akcije počinio je samoubistvo.

U tom bh. gradu je 12. augusta proglašena trodnevna žalost.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je navelo da će u ponedjeljak biti održan i sastanak istražne grupe tužilaca i osoba agencija za provođenje zakona kako bi se utvrdile smjernice u vezi s rasvjetljavanjem tragedije u Gradačcu.

"Održat će se i sastanak (...) na kojem će se analizirati postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja", istaklo je kantonalno Tužilaštvo.

Mediji javljaju kako je Visoko sudsko i tužilačko vijeće formiralo predmet protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu koja je postupala u slučaju odlučivanja da se Sulejmanoviću zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi Hećimović.

Policija je zatražila 7. augusta da se Sulejmanoviću zabrani prilazak Nizami Hećimović. Zbog straga, ona nije htjela dati iskaz. Sutkinja Numanović je odbila traženi prijedlog.

XS
SM
MD
LG