Linkovi

Bihać: Priveden mladić koji je prijetio zločinom u školi


Bihać
Bihać

Mladić iz Bihaća koji je objavio na društvenim mrežama poruku kako se sprema da počini zločin u srednjoj školi u tom gradu je priveden u policiju. Ovo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sansko kanton (USK) Božidar Živko u četvrtak, 4. maja.

Mladić je na društvenim mrežama objavio poruku nakon što je u Beogradu, 3. maja trinaestogodišnji dječak ubio u školi osmoro đaka i radnika obezbjeđenja škole. Teško su ranjeni šestoro učenika i jedna nastavnica.

Istovremeno, komesar policije USK Jusuf Mešić je za RSE kazao da je u policiju stiglo više prijava građana.

"Također bih napomenuo da smo 7. oktobra prošle godine preduzimali mjere iz svoje nadležnosti, jer je navedeno lice na svom profilu objavilo kako je silovalo jednu djevojčicu. O tome smo obavijestili Kantonalno tužilaštvo. Dežurni tužilac je tada saslušao navedeno lice i obustavio istragu o tom događaju. O događaju koji se tiče posljednjih objava, rad na predmetu će nastaviti Federalna uprava policije i dežurni tužilac Kantonalnog tužilašttva", kazao je Mešić.

Kako je rekao, riječ je o punoljetnom mladiću.

Dodao je i da je pojačan nadzor u Mješovitoj srednjoj školi u Bihaću, čiji je mladić bio učenik. Pored toga, policija je pojačala nadzor i u drugim školama na području ovog kantona.

Istovremeno, iz Mješovite srednje škole u Bihaću za RSE su kazali da se nastava održava redovno i da nema panike.

"Policijska uprava je odradila svoje. Direktor je trenutno u policiji i daje izjavu. On je bio naš učenik do prošle godine. Istraga je u toku", rečeno je za RSE iz ove školske ustanove.

Više detalja o ovom slučaju biće poznato na konferenciji za novinare tokom dana.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG