Linkovi

Schumacherova porodica tuži njemački list zbog "intervjua" sa njim - odnosno vještačkom inteligencijom


Arhiv - Michael Schumacher na konferenciji za novinare 2006. godine
Arhiv - Michael Schumacher na konferenciji za novinare 2006. godine

Porodica čuvenog vozača Formule 1 Michaela Schumachera tužiće njemački magazin zbog "intervjua" sa njim koji je rađen uz pomoć vještačke inteligencije, potvrio je portparol porodice.

Zvijezda Ferarija nije viđena u javnosti od 2013. godine otkako je zadobio ozbiljnu povredu glave na skijanju u francuskim Alpima.

Porodica je čuvala njegovu privatnost od tada, a informacije o njegovom zdravstvenom stanju se ne puštaju u javnost.

Novi broj magazina Die Aktuelle na naslovnoj strani ima njegovu fotografiju na kojoj se smije i naslov "Michael Schumacher - prvi intevrju".

Dodaje se da je djelovalo "zavaravajuće stvarno".

U "intervjuu" su zapravo citati koje je proizvela vještačka inteligencija.

"Živimo u istoj kući, idemo na terapiju, činimo sve da Michaelu bude bolje i da mu bude udobno, i da se jednostavno osjeća kao kod kuće, sa porodicom", rekla je njegova supruga Corinna u dokumentarcu na Netflixu 2021. "Trudimo se da nastavimo dalje kao porodica, kako bi Michael želio i želi i dalje"".

Dodala je da "privatne stvari ostaju privatne" i da joj je veoma važno da njegov privatni život ostane iza kulisa koliko je moguće.

"Michael nas je uvijek štitio, a sada mi štitimo njega", rekla je.

Schumacherov sin Mick je trenutno rezervni vozač Mercedesa u Formuli 1.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG