Linkovi

McDonald's privremeno zatvara urede u SAD-u, priprema obavijesti o otkazima, navodi Wall Street Journal


McDonald u Kaliforniji
McDonald u Kaliforniji

Lanac burgera McDonald's Corp (MCD.N) privremeno zatvara svoje urede u SAD-u ove sedmice jer se priprema obavijestiti korporativne zaposlenike o otpuštanjima u sklopu šireg restrukturiranja kompanije, objavio je Wall Street Journal u nedjelju.

U internoj e-poruci prošle sedmice upućenoj američkim zaposlenicima i nekim međunarodnim zaposlenicima, McDonald's ih je zamolio da rade od kuće od ponedjeljka do srijede kako bi mogao virtuelno donositi odluke o zapošljavanju, navodi se u izvještaju.

Nejasno je koliko će zaposlenih biti otpušteno.

"Tokom sedmice od 3. aprila, prenijet ćemo ključne odluke u vezi sa osobljem u cijeloj organizaciji", navodi se u poruci kompanije sa sjedištem u Chicagu.

McDonald's je također zatražio od zaposlenih da otkažu sve lične sastanke sa prodavcima i drugim vanjskim stranama u svom sjedištu, dodaje se u izvještaju.

McDonald's nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG