Linkovi

Po naređenju Bidena oborena letjelica iznad Aljaske


Pentagon je oborio još jedan leteći objekat, ovaj puta iznad Aljaske. Kako je saopćila prvo Bijela Kuća, a potom i američko Ministarstvo obrane, neidentificirana letjelica je oborena danas iznad zaleđenih voda uz obale Aljaske, a po naređenju predsjednika Bidena.

Zvaničnici Pentagona su saopćili kasno popodne da je američki borbeni avion oborio letjelicu u 1 i 45 popodne po istočno američkom vremenu.

Leteći objekat je uhvaćen na vojnom radaru jučer popodne, po tom je zaključeno da objekat, koji se nalazio na visini od 40 hiljada stopa, predstavlja prijetnju civilnim letovima.

Trenutno je u toku operacija kopnene istrage i sakupljanja dijelova uništenog objekta.

Objekat je, kako je saopćio zvaničnik Pentagona, bio veličine manjeg automobile, ali još uvijek nema pouzdanih detlja o porijeklu i sposobnostima i namjeri objekta, iako je rekao da nema sličnosti sa kineskim špijunskim balonom koji je oboren ranije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG