Linkovi

Umrla Lisa Marie Presley, kćerka kralja rock and rolla


Lisa Marie Presley 
Lisa Marie Presley 

Lisa Marie je istinski patila u zadnje dvije godine, otkako je njen sin, glumac Benjamin Keough, izvršio samoubojstvo 2020. godine.

Poznata je bila kao pjevačica, kompozitor, ali ipak najviše kao kćerka kralja rock and rolla Elvisa Presleyja. Lisa Marie Presley umrla je sinoć u Kaliforniji, u 54. godini života.

Lisa Marie je, kako stiže od glasnogovornika porodice, umrla od iznenadnog prestanka rada srca ( cardiac arrest). Napad se dogodio u četvrtak ujutro po tamošnjem vremenu, ali usprkos svim naporima, prvo bolničara koji su stigli u njen dom, a potom ljekara u bolnici u koju je hitno prebačena, ona je preminula predvečer.

"Istinski teškog srca moram podijeliti užasne vijesti o smrti moje voljene, prekrasne kćeri Lise Marie…", stigla je pisana izjava Lisine majke, supruge pokojnog Elvisa Presleyja, Priscille.

Ona je dodala da je njena kćer bila, kako je kazala, strastvena, snažna žena, prepuna ljubavi za svakog.

Lisa Marie je sa majkom i drugim članovima svoje obitelji prisustvovala samo prije nekoliko dana dodjeli nagrada Zlatni Globus, gdje je posebno počastvovan bio glumac Austin Butler, upravo nagrađjen za ulogu Elvisa Presleyja u nedavno snimljenom filmu o legend rock and rolla.

Lisa Marie je bila ponosna na ostavštinu svog oca

Mnoge kolege i prijatelji sitnski žale zbog smrti Lise Marie.

Jedan od urednika magazine People, Melody Chiu, je izjavila: „Lisa Marie je bila ikona sama po sebi. Jedino dijete Elvisa i Priscille. Ona je bila ta veza sa Elvisom koju su voljeli milioni obožavatelja Elvisa, jer je bila dio njega, predstavljala je sam Graceland, koji je naslijedila za svoj 25. rođendan, a to je ono što je njen otac želio. Za razliku od djece mnogih slavnih danas, Lisa je prigrlila naslijeđe svog oca, njegovo ime, njegovu slavu, svoje korijene…No isto tako je vrijedno radila na vlastitoj kreativnosti, vlastitoj karijeri.”

Tragična smrt sina

Početkom ove sedmice je Lisa Marie bila na imanju Graceland, u Memphisu, Tennessee, u vili u kojoj je živio i umro Elvis, kako bi obilježila njegov rođendan, 8. Januara.

Tom prilikom je rekla i ovo: „Danas bi mu bilo 88 godina. Teško je to vjerovati, ali vjerujem da bi danas da je živ, bio ponosan. Ova je godina bila sjajna, film o njemu je odličan, i ja sam i sama beskrajno ponosna. Ne znam šta da kažem, vjerujem da se i vama film svidio, i jednostavno je toliko divno, emotivno, da se svake godine okupite ovdje na njegov rođendan, to meni i njegovoj porodici znači puno. Hvala vam!”

Lisa Marie je istinski patila, međutim, u zadnje dvije godine, otkako je njen sin, glumac Benjamin Keough, izvršio samoubojstvo 2020. godine u 27. godini života.

Od tada je govorila da je u životu održava samo briga za njene kćerke. Iza nje je ostala njena majka Priscilla i tri kćerke, bliznakinje Harper and Finley, te starija kćerka Riley.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG