Linkovi

Ruski novogodišnji napadi na Ukrajinu


U video obraćanju u novogodišnjoj noći, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je osudio ruski raketni napad na Ukrajinu.

„Terorističkoj državi neće biti oprošteno. A oni koji naređuju takve napade, i oni koji ih izvode, neće dobiti pomilovanje. Najblaže rečeno”, rekao je Zelenski.

Otprilike 30 minuta nakon ponoći, još eksplozija je potreslo Kijev. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je na Telegramu da su pogođena dva okruga grada, ali da nema informacija o žrtvama.

Svjedoci su Reutersu javili da su sirene za vazdušni napad ponovo oglašavale širom zemlje. Kijevski i regionalni zvaničnici javili su na Telegramu da protivvazdušna odbrana djeluje.

U subotu ujutro, ruski projektili su padali na Ukrajinu. Jedna osoba je poginula, a najmanje 30 je ranjeno širom zemlje. Osam eksplozija potreslo je glavni grad, Kijev i druga područja.

„Na Uskrs su pravili takve napade, na Božić, za Novu godinu... Oni sebe nazivaju hrišćanima, veoma su ponosni na svoje pravoslavlje. Ali oni slijede đavola. Oni ga podržavaju i zajedno su sa njim”, rekao je Zelenski.

Neke informacije potiču od AP-a, Reutersa i AFP-a
XS
SM
MD
LG