Linkovi

Glavni tužitelj BiH sastao se u Washingtonu sa Gabrielom Escobarom


Bosnia-Herzegovina, Milanko Kajganic, chief prosecutor of the Prosecutor's Office of Bosnia and Herzegovina.
Bosnia-Herzegovina, Milanko Kajganic, chief prosecutor of the Prosecutor's Office of Bosnia and Herzegovina.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, u State Departmentu u Washingtonu sastao se sa Gabrielom Escobarom, zamjenikom podsekretara State Departmenta i Specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan.

Kako se navodi, na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane BiH.

Glavni tužitelj Kajganić, upoznao je Escobara sa aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojima se realizira značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz inozemstva, uključujući i dobru suradnju sa partnerskim institucijama iz SAD.

U dopisu State Departmenta na upit Glas Amerike saopćeno je:

"Zamjenik pomoćnika državnog tajnika Gabriel Escobar zahvalio je glavnom tužitelju Kajganiću na njegovim naporima u borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini - što je prioritet politike SAD-a - i obećao našu kontinuiranu potporu tim naporima. Zamjenik Escobar je naglasio da etno-nacionalizam, propadanje institucija i korupcija prijete bh. teritorijalnom i demokratskom integritetu”.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG