Linkovi

Pele prebačen na palijativnu njegu


Pele
Pele

Brazilska fudbalska legenda Pele prebačen je na palijativnu njegu nakon što je hemoterapija prestala da daje očekivane rezultate, objavio je list Folha de S. Paulo, javlja Reuters.

Pele (82), koji se smatra jednim od najvećih fudbalera svih vremena, primljen je u bolnicu početkom sedmice radi nastavka liječenja raka debelog crijeva, a kasnije mu je dijagnostikovana respiratorna infekcija.

Folha de S. Paulo piše da je hemoterapija sada obustavljena i da je Pele na odjeljenju palijativne njege.

Peleu je uklonjen tumor u septembru 2021. godine, nakon čega je započeo hemoterapiju.

On je od tada na društvenim mrežama odbacivao navode da je lošeg zdravstvenog stanja, a posljednju objavu na tu temu ostavio je 23. oktobra, na svoj rođendan.

"Samo želim da pokažem svoju zahvalnost. Život je dobar. Napuniti 82 godine sa porodicom, u dobrom zdravlju, najbolji je poklon", napisao je tada Pele.

Pele je trostruki osvajač svjetskih prvenstava sa Brazilom (1958., 1962. i 1970.), a na 92 odigrana meča za reprezentaciju postigao je 77 golova.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG