Linkovi

U gay klubu u SAD ubijeno najmanje pet osoba, 18 ranjeno


Scena nakon pucnjave u gay noćnom klubu u Colorado Springsu, Colorado.
Scena nakon pucnjave u gay noćnom klubu u Colorado Springsu, Colorado.

U Sjedinjenim Američkim Državama je došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno pet, a ranjeno 18 ljudi, javljaju američki mediji.

Pucnjava se dogodila u gej clubu u Colorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Colorado. Radi se o klubu Q, a napadač je uhapšen, potvrdila je čelnica policije u Colorado Springsu Pamela Castro.

Nije razjasnila je li osumnjičeni među ozlijeđenima u pucnjavi, a motiv još uvijek nije poznat.

O napadu su se oglasili i na Facebooku kluba. "Žalosni smo zbog ovog napada na našu zajednicu. Naše molitve i misli su sa svim žrtvama i njihovim porodicama i prijateljima. Zahvaljujemo brzim reakcijama naših posjetitelja koji su savladali napadača i okončali ovaj napad iz mržnje", rekli su.

Policija nije dala nikakve informacije o motivima napada.

Slike scene nakon pucnjave prikazuju vozila osiguranja i hitne pomoći sa bljeskajućim žmigavcima parkirana na ulici u blizini mjesta događaja, piše Reuters.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG