Linkovi

Masovni ruski napad dronovima u Donjecku


Aftermath of shelling in Donetsk 7/11/2022
Aftermath of shelling in Donetsk 7/11/2022

Rusija je lansirala više samoubilačkih dronova na jugoistočnu ukrajinsku oblast Dnjepropetrovsk, ranivši ljude i oštetivši civilne objekte, rekao je šef regionalne vojne administracije, dok su u toku žestoke borbe u istočnoj i južnoj oblasti Donjecka.

"Okupatori su masovno napali to područje dronovima kamikaza. Naša protivvazdušna odbrana uništila je pet baražnih municija. Napali su dronovima i grad Dnjepar, gađajući logističko preduzeće. Četiri radnika su ranjena, trojica su u teškom stanju u bolnici", rekao je guverner Valentin Rezničenko.

Ruske snage su takođe bombardovale Nikopoljski okrug u regionu projektilima i teškom artiljerijom. Rezničenko je rekao da su granatiranjem oštećene privatne kuće, fabrika i dalekovod, ali niko nije povređen.

Požar se proširio na više od 3.000 kvadratnih metara, ali je već ugašen, rekao je Rezničenko.

Ruske trupe redovno granatiraju regiju Dnjepropetrovsk raznim vrstama oružja, posebno okruge Nikopolj, Krivoriški i Sinelnik.

Predsjednik Volodimir Zelenski je u Kijevu obećao da Ukrajina neće "predati ni jedan centimetar naše zemlje" u Donjecku, gdje su u toku teške borbe, i zahvalio ukrajinskim trupama koje drže položaje u regionu Donbasa.

Epicentar bitke za industrijsku oblast Donjeck je oko gradova Bahmut, Soledar i Avdijevka.

XS
SM
MD
LG