Linkovi

Ambasador SAD u BiH pozvao na izlazak na izbore


Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy
Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy

Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas o budućnosti koju želite za sebe, svoju djecu i unuke. Pozivam vas da izađete i glasate, rekao je u video poruci američki ambasador u BiH Michael Murphy.

"Možda se osjećate nezadovoljnim, možda čak i ljutim zbog stanja u Bosni i Hercegovini. Izborni dan je prilika da svojim vođama kažete kako vidite njihova dostignuća i promašaje. To je vaša prilika da ih držite odgovornima.

Ako ne vjerujete da vas je vaš izabrani predstavnik dobro služio u protekle četiri godine onda nemojte glasati za njega. Birajte nekog novog. Ako za četiri godine bude smatrali da ni ta osoba nije bolja onda ne glasajte ni za nju.

Zapamtite, izbori nisu prilika da političari govore vama, nego da vi kažete političarima.

Možda vam se ne sviđaju kandidati na sutrašnjim listama. To se može desiti u svakoj demokratiji. Uključujući i moju. Ali demokratija ne može preživjeti ako je ljudi ne štite. A više od svega drugog, to se odnosi na glasanje.

Bez aktivnog učešća građana, demokratija se vremenom uruši. Ili propadne, ili korumpirane vođe zarobe institucije, održavajući privid demokratije ali bez njene suštine.

Na kraju, vi, učešćem, činite da demokratija radi. Glasanjem.

Zato vas pozivam da sutra izađete na glasanje i učinite Bosnu i Hercegovinu onakvom kakvu vi želite"

XS
SM
MD
LG