Linkovi

Džaferović u UN-u: Postoje odluke Predsjedništva BiH za saglasnost prisustva EUFOR-a


Arhiv - Šefik Džaferović
Arhiv - Šefik Džaferović

Danas se Generalnoj Skupštini UN-a obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je rekao da sjednica Evropskog vijeća iz juna ove godine otvorila prostor u kojem bi BiH mogla dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji, ukoliko se ispune određeni uvjeti.

On je dodao da je BiH postigla određeni napredak u ispunjenju tih 14 prioriteta Unije, te da će nastaviti s progresom nakon općih izbora koji se održavaju 2. oktobra.

Džaferović je kazao da je regionalna suradnja jedan od ciljeva vanjske politike BiH, uz uzajamno poštovanje i reciprocitet među zemljama, jer , dodao je, to je jedini način da se izgrade dobro odnosi sa BiH.

Džaferović je također podsjetio da postoje odluke Predsjedništva BiH kojima se daje pristanak na prisustvo snaga EUFOR-a i NATO saveza, bez vremenskog ograničenja, i da su te odluke dovoljan pravni osnov za prisustvo međunarodne vojne misije u BiH.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG