Linkovi

Ambasadorka SAD: Bez sastanaka sa Rusima u UN-u


UN Security Council Linda Thomas-Greenfield
UN Security Council Linda Thomas-Greenfield

Američki zvaničnici ne planiraju da se sastaju sa ruskim kolegama tokom redovnog okupljanja svjetskih lidera na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija naredne nedelje u New Yorku, saopštila je u petak američka ambasadorka pri svjetskoj organizaciji Linda Tomas-Grinfild.

Ruska invazija Ukrajine izazvala je najozbiljniju krizu u odnosima Rusije i Zapada od kubanske raketne krize 1962. godine, kada su se mnogi plašili da je svijet na ivici nuklearnog rata, prenosi agencija Reuters.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da želi da Ukrajina porazi Rusiju i snabdio je Kijev oružjem vrijednim više milijardi dolara, ali američki zvaničnici ne žele direktan sukob američkih i ruskih vojnika. Biden bi trebalo da se u srijedu obrati generalnoj skupštini, navela je Tomas-Grinfild.

Američka ambasadorka rekla je novinarima da neće biti ni sastanaka američkih i ruskih zvaničnika u vezi sa iranskim nuklearnim sporazumom. Pregovori o obnovi sporazuma iz 2105. godine u toku su u Beču, ali američki zvaničnici priznaju da je dogovor u bliskoj budućnosti malo vjerovatan.

XS
SM
MD
LG