Linkovi

Muškarac uperio pištolj u glavu potpredsjednice Argentine


Trenutak napada na Kristinu Fernandez
Trenutak napada na Kristinu Fernandez

Jedan muškarac pokušao je da ubije potpredsjednicu i bivšu predsjednicu Argentine Kristinu Fernandez ispred njene kuće, ali pištolj nije opalio, saopštio je predsjednik Argentine.

BUENOS AJRES - Muškarca su ubrzo savladali pripadnici obezbjeđenja potpredsjednice, rekao je Alberto Fernandez, koji nije u srodstvu sa potpredsjednicom.

"Muškarac je uperio pištolj u njenu glavu i povukao obarač. Nakon incidenta je rekao da je imao pet metaka u oružju, ali da ih nije ispalio", rekao je predsjednik Argentine.

Napadač je indeitifikovan kao državljanin Brazila, Fernando Andre Sabag Montijel, koji nema policijski dosije.

Potpredsjednica nije povrijeđena, a napadač, koji je stajao u masi njenih pristalica, je brzo savladan.

Đina Debai, koja je stajala blizu potpredsjednice, rekla je za AP da je čula zvuk povlačenja obarača, ali da nije shvatila da je riječ o pištolju dok napadača nije savladalo obezbjeđenje.

Predsjednik Fernandez je napad nazvao najozbiljnijim incidentom otkako se vratila demokratija 1983. posle vojne diktature, i pozvao političke lidere i društvo da osude pokušaj ubistva.

Kristina Fernandez je napadnuta u momentu kada joj se sudi za navodnu korupciju dok je bila predsjednica, od 2007. do 2015. godine. Ona poriče optužbe.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG