Linkovi

Bihać: Izgorjela fabrika stiropora


Fire in a factory in Bihać, Northwest Bosnia
Fire in a factory in Bihać, Northwest Bosnia

Dojava o požaru je stigla jutros u 07:05 sati, a odmah po prijemu dojave na teren su se uputile sve raspoložive snage jedinica za gašenje.

“Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na porodičnim kućama i ostalim objektima stanovanja”, saopćeno je.

Uzroci požara u naselju Kamenica trebali bi biti poznati tek nakon što vatra bude ugašena, a vještaci urade uviđaj.

Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi, Od 2007. godine je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje tržišta BiH i Hrvatske iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG