Linkovi

Ministrica vanjskih poslova BiH na sastancima u Kongresu SAD-a


Bosnian Foreign Affairs Minister Bisera Turković with U.S. Senator Chris Van Hollen in Washington
Bosnian Foreign Affairs Minister Bisera Turković with U.S. Senator Chris Van Hollen in Washington

Ministarstvo vanjskih poslova BiH javnost je obavijestilo o aktivnostima Ministrice vanjskih poslova Bisere Turković koja se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. U saopštenju je navedeno da je 26.04. ministrica Turković imala sastanke u Kongresu SAD.

"Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković razgovarala je 26. aprila 2022. godine u Kongresu SAD-a, u odvojenim susretima, sa senatorom Chris Van Hollenom, te kongresmenkom Claudiom Tenney.

Američki zvaničnici su iskazali veliki interes i zabrinutost zbog dešavanja u BiH u pogledu pokušaja rušenja postignutog napretka te zastoja u reformskim procesima.

Tokom razgovora istaknuta je podrška naporima američke administracije da se zaustavi protuustavno djelovanje te podrška napretku BiH ka članstvu u Evropskoj uniji. Bilo je govora i o osiguravanju nastavka međunarodne vojne misije u BiH, o čemu je govorio i američki državni sekretar Antony Blinken. ", stoji u sapštenju MVP BiH.

Bosnian Foreign Affairs Minister Bisera Turković with U.S. Congresswoman Claudia Tenney, in Washington
Bosnian Foreign Affairs Minister Bisera Turković with U.S. Congresswoman Claudia Tenney, in Washington

Također, ministrica Turković se susrela sa čelnicima vrlo utjecajne organizacije The Fellowship Foundation koja okuplja aktivne i bivše američke zvaničnike, poduzetnike, vjerske velikodostojnike, diplomate i druge prominentne ličnosti. ", navedeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG