Linkovi

Ukrajinci odbijaju napade na istoku, Rusija napada na Mariupolj


UKRAINE-CRISIS/ZELENSKIY-SOUTHKOREA
UKRAINE-CRISIS/ZELENSKIY-SOUTHKOREA

Ukrajinski vojnici odbili su nekoliko ruskih napada na istoku zemlje, objavila je u ponedjeljak britanska obavještajna služba, dok je predsjednik Volodimir Zelenski rekao da se hiljade ruskih vojnika okupljaju za novu ofanzivu.

Ruske snage također su nastojale uspostaviti kontrolu nad južnim lučkim gradom Mariupoljom, središtem između ruskih područja na zapadu i istoku.

"Postoje deseci hiljada mrtvih, ali čak i unatoč tome, Rusi ne zaustavljaju svoju ofanzivu", rekao je Zelenski u južnokorejskom parlamentu putem videolinka.

Reuters nije mogao provjeriti tačnost njegove procjene.

Ruska invazija - najozbiljniji sukob u Europi od balkanskih ratova 1990-ih - ostavila je trag smrti od razaranja što je izazvalo osudu zapadnih zemalja i izazvalo zabrinutost zbog širih Putinovih ambicija.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG