Linkovi

Zelenskyy se obratio Kongresu


U.S. Capitol
U.S. Capitol

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy se danas video linkom obratio američkom Kongresu, zatraživši u emotivnom govoru hitno slanje aviona, kako bi se ukrajinska vojska mogla nastaviti boriti protiv ruske invazije.

Kako je novinarima u Washingtonu kazao senator Chuck Schumer, vodja demokratske većine u Senatu, Zelenskyy se obratio viđe od 300 okupljenih, medju kojima su bili senatori, kongresmeni , i neki uposlenici američkog Kongresa.

Senator Schumer je tijekom živog obraćanja i razgovora sa ukrajinskim predsjednikom, obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi administraciji predsjednika Bidena pomogao u transferu pomoći.

U medjuvremenu se državni sekretar Blinken sastao i s ministrom vanjskih poslova Poljske Zbigniewom Rau u mjestu Rzeszow, na granici Poljske i Ukrajine. Nakon sastanka sa svojim poljkim kolegom, Blinken je još jednom ponovio da će Sjedinjene države braniti svaki pedalj teritorija NATO saveza, objavljujući dodatnih 2.75 milijardi dolara u humanitarnoj pomoći Ukrajini.

XS
SM
MD
LG