Linkovi

CDC: Učiteljica izvor COVID-19 zaraze u školi


Laura Sanchez, right, holds her 2-month-old son, Lizandro, while receiving the Pfizer COVID-19 vaccine from registered nurse, Noleen Nobleza at a vaccine clinic set up in the parking lot of CalOptima Saturday, Aug. 28, 2021, in Orange, Calif. (AP…
Laura Sanchez, right, holds her 2-month-old son, Lizandro, while receiving the Pfizer COVID-19 vaccine from registered nurse, Noleen Nobleza at a vaccine clinic set up in the parking lot of CalOptima Saturday, Aug. 28, 2021, in Orange, Calif. (AP…

Američka učiteljica koja je čitala naglas svojim učenicima, a da nije nosila masku, služi kao upozorenje dok se škole u cijeloj zemlji počinju otvarati za novu školsku godinu.

U maju je nevakcinisana učiteljica u jednoj osnovnoj školi u kalifornijskom okrugu Marin čitala svojim učenicima nakon što je skinula masku, unatoč tome što školski pravila zahtijevaju da svi nose masku dok su u zatvorenom prostoru.

Učiteljica je pokazala simptome 19. maja, prema izvještaju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Nastavila je raditi dva dana prije nego što je 21. maja obavila test na COVID-19. Bila je pozitivna na varijantu delta.

Škola je 23. maja počela primati izvještaje o slučajevima COVID-19 od učenika, roditelja, učitelja i osoblja povezanog sa školom. Javno zdravstvo okruga Marin provelo je praćenje kontakata koje je uključivalo sekvenciranje cijelog genoma.

Izvještaj CDC -a kaže da je utvrđeno da je 26 slučajeva povezano s učiteljicom, uključujući 12 njezinih učenika. U njezinoj učionici "stopa napada" u dva reda učenika koji su joj bili najbliži bila je 80%, navodi se u izvještaju, a 28% u tri zadnja reda.

Učenici u drugoj učionici također su pozitivni na koronavirus. Svi učenici oba razreda bili su premladi da bi imali pravo na cijepljenje protiv COVID-19.

U međuvremenu, engleski Ured za nacionalnu statistiku kaže da je zaraza koronavirusom u zemlji ove godine 26 puta veća nego prošle godine u ovo doba. Dužnosnici upozoravaju da bi skoro otvaranje škola i sveučilišta moglo uzrokovati porast broja slučajeva.

U nedjelju je indijsko ministarstvo zdravlja prijavilo 45.083 nova slučaja COVID-19 u prethodna 24 sata.

Indija ima više od 32 milijuna slučajeva COVID -a, prema Resursnom centru za koronavirus Johns Hopkins. Samo SAD ima više, s 38,7 milijuna, izvještava Johns Hopkins, a SAD je u posljednja 24 sata prijavile 49,712 novih slučajeva.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG