Linkovi

Biden najavio da će se vakcinisati trećom dozom protiv korona virusa


U.S. President Biden speaks about the coronavirus response and vaccination program at the White House in Washington
U.S. President Biden speaks about the coronavirus response and vaccination program at the White House in Washington

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džo Bajden (Joe Biden) je rekao da će on i prva dama Džil Bajden (Jill Biden) primiti treću dozu vakcine protiv COVID-a 19 kako bi ojačali imunitet, pošto je njegova administracija najavila da će Amerikancima u septembru biti ponuđena treća doza.

"Dobićemo booster dozu", rekao je Biden u televizijskom intervjuu za ABC News koji je emitovan u četvrtak, 19. avgusta, prenosi agencija Reuters.

Intervju se snimljen u srijedu, na dan kada su zdravstveni zvaničnici otkrili svoj plan da treća doza bude dostupna za odrasle u SAD od 20. septembra.

Program za treću dozu kreće uprkos činjenici da, kako podsjeća agencija Reuters, milioni Amerikanaca tek treba da dobiju prvu dozu, a mnogi širom svijeta čekaju na nabavku vakcine.

Biden (78) je dodao da su supruga i on primili prve doze vakcine Pfizer / Biontech još u decembru, kada su vakcine tek uvedene u Sjedinjenim Državama.

"To je bilo odavno", rekao je za ABC.

Svjetska zdravstvena organizacija je ponovila 18. avgusta da treća doza vakcine nije neophodna te da treba sačekati da najugroženiji širom svijeta dobiju dvije doze pre no što se krene sa davanjem treće doze onima koji su u potpunosti vakcinisani.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG