Linkovi

Na granici sa Srbijom uhapšen pripadnik Armije BiH


Granični prelaz Uvac
Granični prelaz Uvac

Po potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, na graničnom prelazu Uvac između BiH i Srbije, uhapšen je Husein Mujanović, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području sarajevskih naselja Hrasnica i Sokolović Kolonija.

Informacija je potvrđena iz Ambasade BiH za Balkansku istraživačku mrežu u Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Miroslav Kojić iz Ambasade BiH u Beogradu je naveo kako je danas telefonskim putem Ambasada BiH obaviještena od strane Policijske uprave grada Beograda da se u policijskom pritvoru nalazi Mujanović koji je uhapšen te da mu je određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati.

“Iz telefonskog razgovora obaviješteni smo da je lice uhapšeno po potjernici MUP-a Republike Srbije za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Hrasnica i Sokolović Kolonija u Sarajevu”, rekao je Kojić za BIRN BiH, pojasnivši da će istražni sudija odlučiti o daljim mjerama i radnjama.

Kojić je naveo da Mujanović osim bosanskohercegovačkog državljanstva po rođenju ima i državljanstvo Crne Gore, te da su iz Policijske uprave kazali da je Mujanović tražio da se obavijesti i Ambasada Crne Gore u Beogradu.

“Mi do danas još nismo dobili verbalnu notu kojoj nas zvanično i pismeno obavještavaju, ovo smo dobili kroz našu telefonsku korespodenciju s nadležnim iz policijske uprave grada Beograda, koji su nam sve ove navode zvanično potvrdili, ali telefonskim putem”, izjavio je Kojić.

Mujanovićeva porodica, kako je rekao Kojić, također je o svemu obaviještena.

XS
SM
MD
LG