Linkovi

Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora


Arhiv - Zdravko Mamić
Arhiv - Zdravko Mamić

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, Milan Pernar i Damir Vrbanović su osuđeni na ukupno 18 godina i sedam mjeseci zatvora.

Na Županijskom sudu u Osijeku Zdravko Mamić i ostali su osuđeni na kaznu zatvora jer su iz nogometnog kluba Dinamo izvukli 116 milijuna kuna (17,5 milijuna eura) putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna ( oko 1,7 milijuna eura) neobračunatog poreza.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog nogometnog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar.

Luka Modrić dolazi u sud u Osijeku, 13. juni 2017.
Luka Modrić dolazi u sud u Osijeku, 13. juni 2017.

Zdravko Mamić osuđen je na 6 i po godina zatvora. Njegov brat Zoran na 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Damir Vrbanović na 3 godine zatvora.

Ni jedan od optuženih se nije pojavio na izricanju presude, a Zdravko Mamić se u utorak uvečer javio da se nalazi u svojoj drugoj domovini BiH.

Na presudu je dozvoljena žalba. A nakon presude, Mamić je u Međugorju sazvao konferenciju za novinare, rekavši da će ostati u BiH i iskoristiti sva moguća prava u namjeri da dokaže da nije kriv.

Mamić je saopštio da posjeduje državljanstvo BiH, a ministar sigurnosti Dragan Mektić kaže da ga nije moguće izručiti.

Mektić: Nije moguće Mamića izručiti Hrvatskoj
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

(Slobodna Evropa/Glas Amerike)

XS
SM
MD
LG