Linkovi

BiH

Mostar: Obespravljeni radnici nisu uspjeli razgovarati sa premijerom Novalićem


Radnici hotela Ero pred Vladom FBiH u Mostaru
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Dvadesetak bivši radnika hotela Ero okupilo se u petak pred zgradom federalnih institucija u Mostaru, gdje zasjeda Vlada Federacije BiH, s namjerom da o svojim problemima porazgovaraju s federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

Međutim, kako su radnici kazali novinarima, nisu uspjeli vidjeti Novalića koji je, po svemju sudeći, ranije ušao u zgradu.

„Novost je to što nam je Novalićeva tajnica rekla da je Vlada upoznata s našim problemom, a raniji odgovori su uvijek bili da su nas upućivali na niže razine vlasti. U ovom slučaju i to smatramo nekim pozitivnim pomakom” kazala je predsjednica Sindikata zaposlenika hotela Ero Mira Mandić.

Sindikat traži rješavanje statusa za 62 djelatnika Hotela Ero, koji je s radom prestao prošle godine, a kojima doprinosi nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovini niti otići na zavod za zapošljavanje.

Radnici od federalnih vlasti traže da se uključe u rješavanje njihovog statusa.

Federalni premijer Fadil Novalić ranije je izjavio kako se radi o problemu Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te kako se rješenje mora naći na toj razini.

XS
SM
MD
LG