Linkovi

Uhapšen zastupnik u Parlamentu FBiH


Tarik Arapčić, zastupnik u Parlamentu FBiH. (Fotografija preuzeta sa stranice BIRN BiH)
Tarik Arapčić, zastupnik u Parlamentu FBiH. (Fotografija preuzeta sa stranice BIRN BiH)

Tarik Arapčić, zastupnik u Parlamentu Feredacije BiH, i Mirsad Jeraković, direktor Doma zdravlja u Lukavcu, uhapšeni su danas po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitom zapošljavanju u lukavačkom Domu zdravlja.

Tokom dana su izvršeni pretresi prostorija Doma zdravlja u Lukavcu, te prostorije u ovoj ustanovi koje koristi direktor Jeraković, njegov stan i druge privatne prostorije. Obavljen je pretres vozila Tarika Arapčića te njegov lični pretres, piše BIRN BiH.

“Arapčić je osumnjičen za krivično djelo primanja dara radi trgovine uticajem, Jeraković za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, a sve se vezuje za nezakonitosti prilikom zapošljavanja u Domu zdravlja”, kazao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U prostorijama policije je trenutno u toku kriminalistička obrada uhapšenih, a izvještaj, zapisnik o ispitivanju i dokazi će biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu.

“Najvjerovatnije će se tražiti mjere zabrane, jer nema zakonskih razloga za predlaganje pritvora. Istraga će se nastaviti u redovnom postupku uz mjere zabrane”, dodao je Arnautović.

Arapčić je dugogodišnji kadar Stranke demokratske akcije (SDA) u Lukavcu i predsjednik je Općinskog odbora ove stranke. Do 2016. godine obnašao je funkciju direktora Doma zdravlja u Lukavcu.

XS
SM
MD
LG