Linkovi

Novi štrajk upozorenja u srednjim školama Hercegovačkog-neretvanskog kantona


Gimnazija Mostar
Gimnazija Mostar

Novi šrtajk upozorenja u srednjim školama Hercegovačko-neretvanskog kantona održat će se u utorak 29. maja, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Sindikata Srednjih škola HNK.

Prosvjetnim radnicima HNK od 2010. konstatno se „režu primanja”
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

“Vlada HNK ostala je gluha na naše zahtjeve i pozive za pregovore. Ovo nam se nikad nije desilo”, rekao je Josip Milić predsjednik Sindikata srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku.

Edina Čomić predsjednica Sindikata srednjih škola HNK-a, koje rade po federalnom nastavnom planu i programu, rekla je kako su se sindikati odlučili na taj novi korak, te da su prema anketama koje je proveo sindikat među svojim članovima – ljudi spremni stupiti u štrajk upozorenja.

“Nakon što prošli štrajk upozorenja nije urodio nikakvim plodom, osim opet obećanja da će se nešto popraviti, da će se nešto dogovorom riješiti, mi smo se odlučili na novi korak, a to je još jedan štrajk upozorenja, ovaj put od dva sata”, rekal je Čovmić.

Očekuje da će ovaj korak uroditi plodom i da će nas pozvati na pregovore, a ako ne bude spremni smo i na najradikalniji korak, a to je generalni štrajk.

„Naši razlozi zašto ulazimo u štrajk su isplata tužbi do kraja maja za 2013. godinu, zatim povišica plaće, te rješavanje statusa zaposlenih na određeno, koje se svakog ljeta, sada od 30. juna, vraća na biro, a prima ih se opet u septembru”, rekla je Čomić.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG